​Kjo nuk është tornado: Shikoni me kujdes xhirimin

Shkenca ka një shpjegim. Shumë nga ata që kishin mundësinë për të parë videon kishin mbetur pa frymë.

Kjo skenë e jashtëzakonshme u filmua në qiell sipër shtetit indian të Gujarat, dhe një fenomen i tillë quhet murmuritje në ornitologji.

Është “lindja” e një tufe të Sturnus vulgaris, e cila është në të vërtetë një fenomen natyror, ku tufa lëviz në mënyrë unike.

Tufa mund të përmbajë dhjetëra mijëra individë, dhe ende nuk është kuptuar plotësisht pse ndodh.

Disa e konsiderojnë atë një mënyrë për të mbrojtur veten kundër grabitqarëve (frikësimit të armikut), ndërsa të tjerët e konsiderojnë atë një lloj ruajtjeje të energjisë.

Videoja u bë virale në rrjetet sociale, dhe zyrtarët thonë se pamja e jashtëzakonshme në qiell nuk ka asnjë lidhje me bllokimin për shkak të koronavirusit, por përkundrazi është një dukuri normale.

Por të gjithë bien dakord për një gjë – kjo dukuri ka më shumë një bazë në fizikë sesa në biologji, dhe është një lëvizje e reaksionit zinxhir, ku çdo individ është i lidhur me njëri-tjetrin.