5 ushqimet që shkatërrojnë qelizat kancerogjene

Përkundër zhvillimit të kërkimit shkencor, kanceri mbetet një ndër shkaktarët kryesorë i një numri të madh vdekjesh në mbarë botën.

Në vitin 2012, OBSH kishte regjistruar më shumë se 14 milionë raste të reja, ndërsa ka theksuar se rreth 8.2 milionë njerëz kanë humbur jetën nga kjo sëmundje.

Rreth 30 përqind e vdekjeve nga kanceri janë për shkak të dietës së dobët, mungesës së ushtrimeve, pirjes së duhanit dhe konsumimit të alkoolit.

Për të trajtuar këtë sëmundje mjekët ofrojnë kimioterapi ose kirurgji, megjithatë këtë sëmundje mund ta parandaloni edhe duke konsumuar ushqimet e duhura.

Më poshtë mund të lexoni 5 ushqimet që vrasin qelizat kancerogjene.

  1. Shafrani i Indisë
  2. Rrushi
  3. Çaj jeshil
  4. Domatet
  5. Frutat e thata/burimi: health/ arbresh.info/