6 qytetet më mira për të jetuar, në njërin prej tyre janë mijëra shqiptarë

Kjo përzgjedhje është bërë nga kompania britanike ‘Economist Inteligence Unit’.

Për të përzgjedhur këtë qytetin më të mirë kriteret ishin infrastruktura, transporti publik, sistemi shëndetësor, kultura.

Për dy vite me rresht një qytet është përzgjedhur si qyteti më i mirë për të jetuar, Vjena, kryeqyteti austriak. Po ashtu Australia dhe Kanadaja renditen mjaft lart pasi përfaqësohet me dy qytete në këtë listë.

Vjena i fitoi 99.1 pikë në bazë të shëndetësisë së mirë, infrastrukturës, kulturës, edukimit stabilitetit dhe mbrojtjes së ambientit.

Një qytetet i rregulluar, me një arkitekturë e bukur, e me llojllojshmëri të përzgjedhjes për shumë afinitete gjithsesi e meriton të jetë në maje të listës.

SHPËRNDAJE