A e keni ditur që ekziston një fshat me emrin Kosovë në Bullgari? Kjo është historia e këtij fshati

Kosova është një fshat në provincën e Plovdivit , Bullgari .Kosova është e vendosur në Malet e Rodopit , në pjesën qendrore, pesë kilometra larg nga një banjë .

Ajo është e rrethuar me natyrë të paprekur, me katër lumenj që rrjedhin përmes saj.

Mund të arrihet lehtë nga qytetet Asenovgrad (30 km), Pamporovo (36 km), Plovdiv (50 km) dhe Sofje (197 km).Kosova u vendos në shekullin e 17-të nga kolonët nga Staro Selo pranë Manastirit të Kishës së Bardhë ( bg ) . Majën e saj ishte në fund të shekullit të 19-të, dhe shtëpitë e kësaj epoke mbeten ende sot. Në shekullin e 20 fshati hyri në rënie.

Kosova ka arkitekturë tipike Rodope. Ka 63 monumente kulturore, nga të cilat pesë kanë rëndësi kombëtare. Më i njohur është Kisha e Ngjitjes nga viti 1851. Fshati ka një muze etnografik .Fshati ka kuzhinë tipike Rodope.