A janë në koalicion VV-LDK? Flet Albin Kurti

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Albin Kurti, në emisionin DESKU të KTV-së, foli për marrëdhëniet brenda qeverisë pas mocionit të mosbesimit.

Kurti tha se qeveria në detyrë po funksionon shumë mirë duke i zbatuar detyrat sipas programit qeverisës.

“Sot isha bashkë me dy ministra të LDK-së dhe një të VV-së, në Qendrën e Studentëve e shndërruar në karantinë. Aty takuam të gjithë ata që po i ndihmojnë ata që dyshohet se janë të infektuar me koronavirus. Nuk ka kurrfarë tensioni midis neve, dhe besoj që jemi me fat që i kemi këta ministra në këtë kohë që ndodhemi me një sfidë të paparë, edhe globale”, tha Kurti.

“Besoj që si qeveri, po funksionojmë sikurse të ishim në koalicion, por pas mocionit, nuk mund të them se jemi në koalicion. Por, megjithatë, vlen i njëjti program qeverisës dhe nuk e kemi problemin e vendimeve të atypëratyshme”, tha ai.

Kryeministri në detyrë tha se nuk ka pasur ndryshim në raportet me institucionet e tjera pas votimit të mocionit të mosbesimit.

“Nuk ka pasur ndryshim të raporteve, përkundrazi institucionet, Policia, FSK-ja, Dogana, ATK, e edhe drejtoritë e ndryshme, nuk vërej që ka ndonjë problem. Dhe për mua ishte vetëm një dilemë kur u bë thirrja nga Thaçi që policët të shfaqin padëgjueshmëri, por të nesërmen s’pamë asnjë problem. Të gjithë policët e zbatuan me përpikëri vendimin e qeverisë”, u shpreh Kurti.

SHPËRNDAJE