Apostolova tregon se a do të lëvizin lirshëm gjatë vitit 2018 qytetarët e Kosovës, jashtë vendit

Shefja e BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova ka thënë se nuk e di nëse gjatë vitit 2018 qytetarët e Kosovës do të mund të udhëtojnë pa viza, sipas saj çdo gjë varet nga Kosova.

Apostolova tha se nuk e di nëse viti 2018 do të jetë vit kur Kosovës do t’i hiqen vizat.

Tha se kjo varet nga Kosova si do të veprojë në javët e ardhshme, por ka shtuar se kjo gjë varet edhe nga Komisioni Evropian që merr vendimin përfundimtar.(Shtyp mbi linkun e mëposhtëm dhe shiko pamjen e plotë ⤵)

E pyetur nëse ky është raporti më i keq për Kosovën ka thënë se nuk mund të jap një vlerësim të tillë por është shprehur se viti 2017 ka qenë shumë sfidues.

Duke shtuar se raporti ka qenë me vlerësime pozitive në disa fusha dhe me ngecje në fusha tjera.

SHPËRNDAJE