Autorët e masakrës së Izbicës, pamje tmerruese të asaj kohe (Video+18)

Më 28 mars të këtij viti, bëhen 19 vite nga masakra e Izbicës, kun ë këtë masakër ishin vrarë 147 shqiptarë.

Në ekzekutimin e shqiptarëve, thuhet të kenë marrë pjesë edhe serbët lokal të Drenicës e Istogut.

Më poshtë mund t’i gjeni emrat e pjesëmarrësve në këtë masakër, që u publikuan në vitin 2000, nga KMDLNJ.

Në këtë masakër mizore kanë marrë pjesë: 42 pjestarë të familjeve Tomasheviq nga Syrigana, e këta janë: Mihajlo Tomasheviq Veselin Tomasheviq Sllavko Tomasheviq Vujadin Tomasheviq Nenad Tomasheviq Stojadin Tomasheviq Igor Tomasheviq Miloje Tomasheviq Vladan Tomasheviq Radoslav Tomasheviq Vasilije Tomasheviq Milosh Tomasheviq Radivoje Tomasheviq Preda Tomasheviq Srgjan Tomasheviq Millorad Tomasheviq Mileta Tomasheviq Radenko Tomasheviq Mile Tomasheviq Stojadin Tomasheviq Milenko Tomasheviq Milan Tomasheviq Dragoljub Tomasheviq Gjoko Tomasheviq Boshko Tomasheviq Zhivorad Tomasheviq Zhivojin Tomasheviq Najdan Tomasheviq Nebojsha Tomasheviq Nenad Tomasheviq Branillav Tomasheviq Ratko Tomasheviq Filip Tomasheviq Dejan Tomasheviq Gordan Tomasheviq Predrag Tomasheviq Despot Tomasheviq Tadisha Tomasheviq Sinisha Tomasheviq Tomisllav Tomasheviq Zoran Tomasheviq e Goran Tomasheviq , Pastaj Branisllav Kragoviq Ratko Kragoviq i biri – po nga nga Syrigana.

Pastaj, Marko Ristiq Marko Damjanoviq Dragoljub Rajkoviq Jovica Rajkoviq Rade Kovaçeviq – Zec Dika Kovaçeviq Ognjan Kovaçeviq Gjorgje Mojsiq Radosav Kovaçeviq – Cule Mile Jokiq Nebojsha Kovaçeviq Sinisha Jokiq Svetozar Ristiq Zoran Kovaçeviq – Princ , të gjithë nga Banja; Momir Milentijeviq Zoran Jovanoviq Milutin Arisiq, Milan Todoroviq Dejan Spasiq Nebojsha Nikçiq Miodrag Komatina Niqifor Kovaçeviq Dragan Dimitrieviq Vukmiq Lazareviq – nga Runiku Todor Deverxhiq Rade Deverxhiq Dragisha Deverxhiq Milan Shteviq Dragomir Shteviq Miliq Petroviq e Ognjan Petroviq, nga Radisheva Nenad Shmigiq Radoje Shmigiq Cvetko Shmigiq Dragan Shmigiq e Gollub Shmigiq nga Leçina. Dadosha Iliq Zhivoin Iliq dhe Momçillo Radovanoviq – nga Kuçica. Zhivko Jokoviq e Radosllav Kandiq nga Kotorri, si dhe Radivoje Rasha – Kalenoviq me të bijtë Dejan Rasha dhe Dushan Rasha Zvonko Jovanoviq Zoran Jovanoviq Bllagoje Çolakoviq Nenad Çolakoviq Radosh Lajoviq Ilija Trajkoviq Rajko Rajçiq Vllado Bakraçeviq Lubisha Iliq Momo Peleviq Sllagjan (polic i komunikacionit) 100.Sadudin Rexhepagiq (boshnjak) – të gjitha nga Skënderaj. Goran Shapiq, Rade Shapiq dhe Dushan Shapiq, që të tre nga Belica e Burimit (ish-Istogut).

  • ETIKETIMET
  • 1
SHPËRNDAJE