Avni Arifi përplaset me Apostolovën e cila i reagoi qeverisë për rritjen e pagave

Udhëheqësi i delegacionit të Kosovës për bisedimet teknike me Serbinë, Avni Arifi, ka reaguar ndaj shefes së BE-së në Prishtinë, Natalia Apostolovës.

Kjo e fundit kritikoi ashpër Qeverinë për rritjen e pagave. Por Arifi thotë se BE-ja do të ishte mirë që në vend të sfidimit të vendimeve të tilla nga fusha e përgjegjësive qeverisëse, të sigurojë implementimin e marrëveshjeve që vet; i ka garantuar, siç është marrëveshja për energjinë.

Postimi i tij i plotë në Facebook:

Vendimi i Qeverisë së Kosoves për ngritjen e pagave është vendim legal dhe legjitim. Dhe gjithsesi kushtetues. BE do të ishte mirë që në vend të sfidimit të vendimeve të tilla nga fusha e përgjegjësive qeverisëse, të sigurojë implementimin e marrëveshjeve që vet i ka garantiar, siç është marrëveshja për energjinë.

Nëse sipas ekspertëve, Kosova në vit i humbë 25 milionë euro si pasojë e moszbatimit të marrëveshjës për energjinë, atëherë që nga viti 2013 Kosova i ka humbë 150 milionë euro. Zyra e BE- së në Kosovë, sot, duke komentuar pagat e zyrtarëve qeveritarë, e pati gabim. Kosova ndihmohet duke implementuar marrëveshjën e garantuar për energjinë dhe jo duke dhënë vlersime për vendime legjitime politike gati si parti politike qe synon sukses elektoral zgjedhor.

SHPËRNDAJE