Britania e Madhe e bën për “pesë parë” Serbinë: Si ka mundësi që nuk kërkoni falje për ato që keni bërë në Kosovë

Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, ka bërë për “pesë pare” Serbinë gjatë fjalimit në të cilin ia përmendi edhe krimet e luftës.

Ajo pyeti se si ka mundësi që Serbia të flas për të kaluarën pa kërkuar falje për krimet e luftës.

“Kam qenë në Kosovë dhe kam qenë edhe në Veri. Ka tensione ende në komunitete dhe komunitetet nuk e kanë trajtuar gjithmonë njëri tjetrin me miqësi e respekt.

Por më vjen keq që dëgjova sot nga njëri prej folësve [Serbia] që do të thotë në mosnjohjen e ngjarjeve që na quan neve te Rezoluta 1244, praninë e UNMIK-ut në Kosovë.

Asnjë keqardhja, asnjë pranim të fajësi dhe krime të luftës që janë bërë në terren dhe krimet që janë përcaktuar dhe përkufizuar nga Tribunali ndërkombëtarë që u themelua nga ky këshill”, tha ajo.

Britania po ashtu e vlerësojë lartë rolin e Krijimit të Ekipit për Dialogun që krijon uniteti politik prë Kosovën dhe garanci për përkushtimin për dialog.

SHPËRNDAJE