Celularët nuk kanë lidhje me kancerin në tru

Sipas një studimi të ri japonez, përdorimi i telefonit celular nuk rrit rrezikun nga kanceri i trurit. Ky është studimi i parë që ka marrë parasysh efektet e rrezatimit në pjesë të ndryshme të trurit. Rezultatet i shtohen fakteve çdo ditë e më të shumta se, telefonat celularë janë të sigurt.

Shkencëtarët në “Tokyo Women’s Medical University” kanë krahasuar përdorimin e telefonit te 322 pacientë të cilët kishin kancer në tru, me 683 persona të shëndoshë, dhe kanë zbuluar se përdorimi i një celulari nuk ndikon dukshëm në gjasat për t’u prekur nga kanceri i trurit.

Ata gjithashtu studiuan rrezatimin e emetuar nga llojet e ndryshme të telefonave, për të vlerësuar ndikimin në pjesë të ndryshme të trurit.

Duke përdorur teknikat tona të zhvilluara rishtazi, nuk kemi zbuluar asnjë lidhje në mes të përdorimit të telefonit celular dhe kancerit, duke siguruar kështu dëshmi për të sugjeruar që ata nuk shkaktojnë kancerin e trurit”, ka thënë Naohito Yamaguchi, i cili edhe ka udhëhequr hulumtimin.

Rezultatet e gjetura nga ekipi i tij janë publikuar në të përditshmen angleze British Journal of Cancer.

SHPËRNDAJE