Dimër në pikë të verës, në këto vende ka rënë edhe borë (Video)

Temperaturat e ftohta që kanë vijuar gjatë këtyre ditëve duket se kanë ndikuar edhe në ndryshime të mëdha klimatike.

Një zonë malore në Slloveni është përfshirë nga dëbora. Bredarica është një majë malore në Alpet Juliane dhe ndodhet në 2.541 metra mbi nivelin e detit. Megjithëse kulmi më i lartë i Triglav është shumë afër, bora që ra në Kredarica këtë mëngjes nuk është aq e zakonshme në fund të qershorit.

Temperatura e ajrit të sotëm, e matur në flladin e dëborës, ishte -0.6 gradë Celsius. Instituti Hidrometeorologjik i Sllovenisë njoftoi këtë mëngjes se pesë centimetra borë ranë Kredaricë në orën tetë të mëngjesit.

Sipas të dhënave nga Instituti Hidro-Meteorologjik (ARSO), temperatura aktuale në Kredarica është 1 gradë celsius, dhe bora vazhdon të bjerë herë pas here.