Dyfytyrësia e taksës: Bëhen kinse po e mbështesin, por marketet po i maskojnë prodhimet serbe për shitje |PAMJE

Zhurmë e madhe u krijuar në publik pro taksës ndaj Serbisë,  komente mbështetëse në rrjete sociale, por një e vërtetë tjetër mashtruese dhe patriotizëm i rrejshëm mbizotëron më prodhimet serbe.


Përkundër vendosjes së taksës 100% nga Qeveria e Kosovës dhe shtimin e masave nga ministria e Tregtisë për vendosjen e flamurit për çdo produkti prej nga e ka origjinën, nuk po respektohet nga marketet në Kosovë, madje ata tani kanë zbuluar një formë për fshehjen e produkteve serbe.

Është produkti ‘Noodless’, ai cili nga marketet kosovare po fshihet nën flamurin e Kosovës, ani pse ai vjen nga Serbia dhe hynë nga shteti serb në Kosovë.

Po ashtu edhe prodhimeve të bizeleve që janë nga Serbia, po i vendosin flamurin e Kroacisë për të fshehur origjinën e tyre.

Lexues të Metros i kanë dërguar foto dhe po e shohin si shqetësim këtë fshehje të origjinës së produkteve.

Në foto më poshtë mund të shihni se si një produkt ka barkodin 860 të Serbisë, por flamuj të tjera shteteve ju vendosen kur dalin në shitje./gazetaemetro.net

SHPËRNDAJE