Ekipi për Pajtimin, i themeluar nga Thaçi, merr një vendim!

Kosovo's foreign minister and former premier Hashim Thaci speaks during an interview with AFP in Pristina on February 3, 2016. Thaci told AFP he received a death threat purportedly from the leader of the Islamic State organisation over his opposition to the extremist group. / AFP / ARMEND NIMANI (Photo credit should read ARMEND NIMANI/AFP/Getty Images)

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi sot ka mbajtur takimin e radhës ku ka njoftuar se Ekipi Përgatitor për të vërtetën dhe Pajtimin ka miratuar rregulloren dhe planin e punës.

Zyra e Presidentit përmes një njoftimi ka bërë të ditur se Ekipi Përgatitor është themeluar për të ndërtuar infrastrukturë teknike e ligjore për Komisionin për të Vërtetën dhe Pajtimin, transmeton Indeksonline.

“Ai përbëhet nga 4 përfaqësues të institucioneve shtetërore, Presidenca, Qeveria dhe Kuvendi i Kosovës, si dhe 5 përfaqësues nga shoqëria civile dhe ekspertë të proceseve të ballafaqimit me të kaluarën.

……………………………………………………………………………………………………………..
Ja çfarë i bëri shqiptari tifozit serb sa ishin duke e shikuar një ndeshje të Botërorit në një shesh

……………………………………………………………………………………………………………..

Ky ekip vepron që nga 1 maji 2018 dhe takohet në baza të rregullta javore.

Me miratimin e dokumenteve themelore të Ekipit Përgatitor, tani puna do të përqendrohet në përgatitjen e akteve juridike, dokumenteve dhe hapësirave të Komisionit për të Vërtetën dhe Pajtimin.

Ekipi Përgatitor ka afat 18 muaj që ta përfundojë punën e vet”, thuhet në njoftim./Indeksonline/

SHPËRNDAJE