“ERDOGANI FUT NË KTHETRA KOSOVËN” – SHKRUAN TV SHTETËROR I ZVICRËS

Në edicionin qendror të lajmeve, SFR, televizioni publik i Zvicrës, është marrë me krizën më të fundit në Kosovë, në të cilën është përfshirë lideri autokrat turk, Recep Tayyip Erdogan.

Në edicionin qendror të lajmeve, SFR, televizioni publik i Zvicrës, është marrë me krizën më të fundit në Kosovë, në të cilën është përfshirë lideri autokrat turk, Recep Tayyip Erdogan.

Në edicionin kryesor të lajmeve, siç transmeton Shqiptarja, televizioni publik zviceran SFR solli një reportazh rreth ngjarjeve të fundit në Kosovë, respektivisht për dëbimin në mënyrë klandestine të shtetasve turq të enjten e kaluar.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Sipas SFR, në Ballkan po ndodhin lëvizje të mëdha gjeopolitike, ndërmjet dy fuqive me ndikim, Turqisë së Recep Tayyip Erdoganit dhe Rusisë së Vladimir Putinit. Loja po bëhet tejet e rrezikshme, sipas analistit Georg Häsler, kur kihet parasysh se BE është fare e pafuqi karshi këtyre ndikimeve.

Në raport u pasqyruan familjet e të dëbuarve dhe Hashim Thaçi, i cili mbrojti aksionin e shërbimit sekret turk, sikur të ishte kosovar.

SHPËRNDAJE