Facebook zgjeron luftën kundër lajmeve të rreme

Rrjeti më i madh shoqëror në botë paraqet një ndalim reklamimi në faqet që lidhen vazhdimisht me lajme të rreme.

Kjo është për të kufizuar përhapjen e News Fake.

Facebook zgjeron luftën kundër lajmit të rremë. Siç njoftoi kompania në një postim në blog, faqet që vazhdimisht lidhen ose mbesin në lajme të rreme nuk mund të reklamohen më në rrjetin social. Kjo risi do të ndihmojë në zvogëlimin e përhapjes së lajmit të rremë dhe largimin e parave nga palët përgjegjëse, thanë ata.

Humbja e besimit

Lajmi i rremë është “i dëmshëm” për komunitetin e internetit, kompania vazhdoi postin nga e hëna. Nëpërmjet tyre, bota është më pak e informuar dhe besimi po pakësohet. Disa faqe përdorën Facebook për të bërë reklamat në emër të tyre dhe për të rritur ndjekësit e tyre. Kjo duhet të shmanget tani, transmeton lajmi.net.

Më parë, Facebook kishte bllokuar tashmë reklamat që reklamonin tregime dhe përmbajtje individuale, përmbajtja e të vërtetës së të cilave tashmë ishte duke u hetuar nga hetuesit e pavarur faktikë. Me direktivën e re, Facebook tani është duke bërë një hap më tej. Si një shpërndarës sistematik i lajmeve të rreme, operatorët e faqes nuk janë më në gjendje të reklamojnë veten në Facebook. Gjithashtu, reklamat për përmbajtje jo të rreme nuk do të ishin të mundshme nëse operatorët paraprakisht ishin negativë.

Kthimi i mundshëm

Facebook, megjithatë, u lejon operatorëve të faqes të kthehen në sistemin e reklamave: “Nëse faqet ndalojnë përhapjen e mesazheve të rreme, kjo kufizim do të hiqet përsëri”, tha postimi i blog.

Facebook ka qenë në pamjet e kritikave për muaj, për shkak se ka gjithmonë njoftime të rreme që qarkullojnë. Kështu rrjeti më i madh social në botë u akuzua se kishte shpikur apo manipuluar mesazhe ndihmoi Donald Trump të fitonte zgjedhjet presidenciale të SHBA. Trump, nga ana tjetër, akuzon shumë media për përhapjen e rregullt të lajmeve të rreme.

SHPËRNDAJE