Frikë deri në palcë: Presidenti amerikan që frikësohej se do ta varrosnin të gjallë

George Washington, Presidenti i parë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës kishte George Washington: presidenti i parë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Ai Komandoi forca ushtarake në shumë beteja, mbrojti Shtetet e Bashkuara nga britanikët dhe rrezikoi jetën e tij për të shpëtuar të tjerët. Duket trim apo jo? Gabim! Ai kishte një fobi shumë të madhe, vdekja e parakohshme.

Kjo është e shprehur qartë prej tij disa minuta para vdekjes, në 1799, ku ai i thotë shërbyesit të tij se trupi i tij do të varroset për dy ditë edhe në rast se do të ishte i gjallë.

Kjo mund të duket shumë e çuditshme për një burrë si George Washington, por kjo ishte një fobi e zakonshme për fisnikët dhe anëtarët e Dhomës së Përfaqësuesve që jetuan në shekullin 16’të dhe 17’të.

Megjithatë fobia nuk është aq e njohur në ditët e sotme sa ishte atëherë, mjekimet e prapambetura nënkuptonin që vdekja e parakohshme mund të të ndodhte vërtet në çfarëdolloj moshe./gazetametro.net