Gjuriq shfaqet para Vuçiqit me lëndime në duar (Foto)

Beograd, 27. marta 2018.- Direktor Kancelarije za KiM Marko Djuric (L) i predsednik Srbije Aleksandar Vucic (D) na sastanku. Predsednik Srbije Aleksandar Vucic razgovarao je danas sa politckim liderima Srba sa severa Kosova, predstavnicima Srpske liste. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Policia e Kosovës gjatë ditës së djeshme arrestuan drejtorin e të ashtuquajturës Zyra për Kosovën, Marko Gjuriq, i cili hyri ilegalisht në territorin e Kosovës.

Gjuriq disa disa ministra të tjerë serbë kishin kërkuar leje për të qëndruar në veri të Mitrovicës, gjë kjo e refuzuar nga Ministria e Punëve të Jashtme.

Ndërkohë Gjuriq gjatë ditës së djeshme pasi ishte futur ilegalisht po  mbante një takim me serbët e veriut dhe përfaqësues serb në Qeverinë e Kosovës, ku edhe është arrestuar.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Pas arrestimit në veri, Gjurqi u soll në stacionin ‘Qendra’ në Prishtinë ku ka qëndruar pak minuta dhe më pas është transferuar në Merdare për t’iu dorëzuar autoriteteve serbe.

Ndërkohë Lista Serbe gjatë natës së kaluar ka paralajmëruar një largim të mundshëm nga Qeveria e Kosovës, arsye kjo për takimin e sotëm në mes përfaqësuesve të Listës Serbe, presidentit serb, Aleksandar Vuçiq si dhe drejtorit të ashtuquajturës Zyra për Kosovën, Marko Gjuriq.

Gjuriq sot është pritur nga përfaqësuesit serb me ngrohtësi, duke e përqafuar. Ajo çfarë bie në sy janë duart e tij të ‘pshtjellura’ pasi mbrëmë Vuçiq ka deklaruar se Gjuriq është lënduar dhe pas largimit nga Kosova është dërguar në spital për arsye të gjendjes shëndetësore.

Beograd, 27. marta 2018.- Direktor Kancelarije za KiM Marko Djuric (L), predsednik Srbije Aleksandar Vucic (S) i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selakovic (D) na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova. Srbije Aleksandar Vucic razgovarao je danas sa politckim liderima Srba sa severa Kosova, predstavnicima Srpske liste. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr
Beograd, 27. marta 2018.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic (L), direktor Kancelarija za KiM Marko Djuric (S) i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selakovic (D). Predsednik Srbije Aleksandar Vucic razgovarao je danas sa politckim liderima Srba sa severa Kosova, predstavnicima Srpske liste. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr
SHPËRNDAJE