Haradinaj jep lajmin e madh dhe të pritur nga të gjithë qytetarët e Kosovës

Kryeministri Ramush Haradinaj e ka cilësuar si ‘lajm të madh’ atë që do ta sjellin përfaqësuesit e BE’së në qershor. Sipas tij, kjo është një nga pjesët më kryesore të procesit të liberalizimit.

I pari i Qeverisë ka konfirmuar se takimi me përfaqësuesit e BE’së është paraparë të bëhet brenda 10 ditëve të ardhshme, shkruan gazetametro.net.

“Në 10 ditë që po vijmë ne kemi parapë një takim me përfaqësuesit e BE dhe me iu kthy agjendës Evropiane. Në Qershor vjen lajmi i madh, por nuk përfundon aty, e pas kësaj duhet me u fokusu në punët nacionale”, ka thënë Haradinaj para pak minutash.

E për këtë proces, Haradinaj ka kërkuar ndihmën e të gjithëve. Përveç që medieve i shkrou letër ditë më parë, ai sot ka ftuar elitën nga sporti e muzika që ta bëjnë të njëjtën gjë.

“Na duhet ndihma e të gjithëve. Ftoj elitën tonë qoftë nga sporti, muzika e gazetarët që të kontribojnë në këtë proces”, ka shtuar kryeministri.

E ky takim i përfaqësuesve të BE’së me zyrtarët kosovarë rreth procesit të vizave, nuk është i pari. Zyrtarët e BE’së ishin para disa javësh në Kosovë ku analizuan disa procese dhe dhanë sugjerimet e fundit.

Ndryshe, sipas njohësve dhe udhëheqësve shtetërorë, në qershor Kosova merr vulën rreth procesit të liberalizimit, i cili ka pak gjasë të ndodhë në shtator, e më shumë gjasë ka që të ndodhë në dhjetor./gazetametro.net