Ish-Komisioneri Hahn godet rëndë Serbinë

Ish komisionari për zgjerim dhe fqinjësi i Komisionit Europian, Johannes Hahn, përsëriti kritikën e shpeshtë të Bashkimit Europian rreth lirisë së shtypit në Serbi, gjatë mbledhjes së forumit të organizuar nga BE’ja në Podgoricë të Malit të Zi.

Hahn që tani ka tjetër post në udhëheqësin e re të BE’së që nisë punën më 1 nëntor të këtij viti u paraqit përmes lidhjes video në konferencën Ditët e Medias BE – Ballkani Perëndimor dhe porositi se mesazhi i Bashikmit Europian është i qartë se duhet përparim.

“Mesazhi i BE’së është shumë i qartë, nuk ka përparim në drejtim të proceseve të integrimit europian pa lirinë e mediave dhe lirinë e shprehjes”. /gazetametro/

SHPËRNDAJE