Ja çfarë sëmundjesh shkaktojnë rrezet e telefonave

Një studim i bërë kohët e fundit nga Instituti Kombëtarë Shëndetësor në Britani, na paralajmëron të bëjmë shumë kujdes nga rrezet e telefonave sepse shkaktojnë një sëmundje të tmerrshme.

Rrezatimi i telefonit celular mund të paraqesë rrezik për kancer të caktuar për disa individë.

6% e minjve meshkuj të ekspozuar ndaj të njëjtit lloj rrezatimi që emetojnë telefonat tanë celularë, megjithëse në sasi shumë më të mëdha, zhvilluan një lloj kanceri të quajtur “schwannoma” në zemrat e tyre. (Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Ky lloj studimi është më i madh se Programi Kombëtar i Toksikologjisë që ka kryer ndonjëherë eksperimente për efektet kancerogjene të rrezatimit të celularit./Intv/