Ja cili qytet i Kosovës ka më së shumti bashkatdhetarë në Zvicër

Dekada më parë kishin marrë rrugët për në mërgim, dhe shumë prej tyre u vendosen pikërisht në shtetin zvicran.

Ndonëse statistikat mungojnë edhe në këtë rast, ne në të shumtën e rasteve ndëgjojmë për atë se Gjilanasit janë kosovarët që kryesojnë me numër në Zvicërr.

Dhe jo vetëm kaq, përveç kësaj edhe ditët e verës bëjnë që ardhja e tyre të shfaq në rrugë tabelat zvicrrane në rrugët e këtij qyteti.(Kliko mbi reklamë dhe shiko pamjen e plotë ⬇⬇⬇)

Për ta plotësuar edhe më shumë këtë fakt është edhe ajo se shumë prej futbollistëve që luajnë në ligat evropiane janë shqiptarë nga Zvicrra dhe që si prejardhje kanë qytetin e Gjilanit. Ndër ta janë Shaqiri dhe Vëllezrit Xhaka.

SHPËRNDAJE