Ja sa fiton Rusia nga Kampionati Botëror

Kupa botërore e futbollit ka ndihmuar “shkatërrimin e stereotipeve” rreth Rusisë dhe do të nxisë turizmin e huaj me 15 për qind, pasi tifozët do të qëndrojnë në shtëpi dhe do të përhapin fjalën se ata kanë kaluar një kohë të mirë në Rusi, tha zëvendëskryeministrja e Rusisë, Olga Golodets.Turneu njëmujor, i cili përfundon me finalen mes Francës dhe Kroacisë të dielën, deri më tani ka qenë pa incidente të mëdha të sigurisë.

Shqetësimet për racizmin dhe dhunën e rrënjosur që janë ngritur në prag të rritjes nuk janë nxjerrë.”Ne presim një rritje serioze në fluksin ndërkombëtar të turistëve. Shpresojmë që ky fluks do të rritet vitin e ardhshëm jo më pak se 15 për qind, falë politikës së hapjes dhe njohjes së Rusisë që ka ndodhur gjatë Kupës Botërore”, tha Golodets.Rusia ka pritur më shumë se 700,000 tifozë të futbollit të huaj gjatë turneut, të shpërndarë në 11 qytete, përfshirë Moskën, St Petersburgin dhe Soçhin.

“Ne jemi shumë të kënaqur me atë se si njerëzit janë përgjigjur në atmosferë. Më duket se Kupa Botërore na ka lejuar të shkatërrojmë stereotipet që ekzistonin në botë për Rusinë “, ka thënë Golodets.Sipas Golodets, Rusia shpreson gjithashtu për një nxitje për zhvillim në rajonet që kanë organizuar ndeshje.

……………………………………………………………………………………………………………..
Shqiptari po festone fitoren e Kroacisë, por ja si e përdhos flamurin kombëtar ky tifoz kroat

……………………………………………………………………………………………………………..

Qeveria do të njoftojë së shpejti një plan të trashëgimisë për të siguruar që stadiumet e sapo ndërtuara nuk bien nga përdorimi, tha ajo, megjithëse nuk ka pranuar të japë detaje ose një çmim konkret për investime të mëtejshme.

Saransk, qyteti më i vogël i Kupës Botërore, ka një stadium prej rreth 45,000 vendesh dhe një popullsi prej vetëm 300,000 veta. Qyteti, që ndodhet 650 kilometra në juglindje të Moskës, nuk ka një ekip rus të Premier Ligës.”Natyrisht se sa më e vogël të jetë popullata, aq më i vështirë do të jetë zbatimi i këtij programi. Kjo është e kuptueshme. Por ne shohim potencial kudo”, tha Golodets.

Stadiumet e Kupës Botërore do të presin evenimente të mëdha kulturore, duke përfshirë festivalet muzikore dhe operacionet e tyre duhet të jenë plotësisht të qëndrueshme në dy apo tre vitet e ardhshme, tha ajo.

SHPËRNDAJE