Ja sa para i tërhoqën kosovarët nga Trusti

Referuar raportit të fundit, vlera e mjeteve që kanë tërhequr qytetarët e Kosovës nga Trusti i Kursimeve Pensionale kap shumën e 186 milionë eurove, transmeton albinfo.ch.

Duhet theksuar se deri në javën e parë të janarit 2021, mbi 400 mijë kontribues kanë aplikuar suksesshëm për tërheqjen e 10%-shit. “Deri në javën e parë të janarit 2021, mbi 400 mijë kontribuues kanë aplikuar suksesshëm për tërheqjen e 10%-shit”, ka thënë zëdhënësi i Trustit të Kursimeve Pensionale të Kosovës, Jeton Demi.

Sipas tij, numri i aplikuesve ka shënuar rënie në dhjetëditshin e parë të janarit. “Numri i aplikuesve 10-ditshin e parë të janarit është i ulët, krahasuar me javët e para të aplikimit, dhe është rreth 4 mijë kontribuues”, ka thënë tutje Demi.