Jashtëzakonisht e frikshme: Shkencëtarët paralajmërojnë për pandeminë shkatërruese për njerëzimin

Asnjë vend nuk është i përgatitur plotësisht të përballet me pandeminë e radhës, thotë një raport i ri, shkruan dailymail, transmeton veriu.info

Shkencëtarët thonë se një shpërthim i një sëmundje si gripi mund të depërtojë nëpër planet për 36 orë dhe të mbys miliona njerëz.

Por një shqyrtim i sistemeve të përkujdesjes shëndetësore nëpër botë gjeti se vetëm 13 vende kanë mjetet për t’u përballur me pandeminë e pashmangshme.

Bëhet fjalë për Britaninë, SHBA-në, Australinë, Kanadanë, Francën, Holandën, Gjermania, Spanja, Italia, Norvegjia, Austria, të cilat gjithashtu mund të kenë vështirësi të përballen.

Vendet afrikane konsiderohen si më pak të përgatiturat.

Raporti njihet si Global Health Security index, u hartua nga shkencëtarët e Universitetit të John Hopkins /veriu.info

SHPËRNDAJE