Jemi në sezonën e rrushit: Pse duhet të hani dhe ta pini, përfitimet që i merrni nga ky fryt

Rrushi ka përfitime më shumë se sa që e mendoni. Andaj, këtu i gjeni disa përfitime

Mrekullia e rrushit është e madhe. Çdo lloj i këtij produkti ka një vend në dietën tuaj, nëse e hani apo edhe pini këtë lloj fryti, ju do të i merrni të gjitha 1/2 e frutave që duhet të i merrni përgjatë ditës.

Kur jeni duke kërkuar për ushqime me kalori të ulët apo edhe ndonjë fryt të lëngshëm që mund të ju ndihmojë me lëkurën është rrushi ai fryt që duhet të zgjedhni, këtu i keni përfitimet që i merrni nga ky fryt, raporton “GoodHousekeep”, transmeton lajmi.net.

Rrushi mund të ju ndihmoj në humbjen dhe menaxhimin e peshës

Rrushi është fryt me kalori tejet të ulët. Po ashtu, përmban edhe antioksidantë që përmirëson edhe imunitetin dhe mbi të gjitha mund të ju përmirëson energjinë.

Është burim i mirë i Vitaminës K dhe C

Vitamina K dhe C ndihmojnë që të keni muskuj dhe eshtra më të fortë, andaj këtë mund ta merrni edhe nga rrushi.

Nëse hani rrush do ju ndihmon edhe në lëkurë

Trui juaj po ashtu mund të përfiton nga rrushi

E zvogëlon rrezikun për diabet

Rrushi konsiderohet si hidratues

Të hani rrush ulë rrezikun edhe e disa sëmundjeve të kancerit.

SHPËRNDAJE