Këta janë kryetarët dhe nënkryetarët e 14 Komisioneve Parlamentare

Kuvendi i Kosovës në këtë legjislaturë do t’i ketë 14 komisione parlamentare.

Në seancën e 13 shkurtit është vendosur që Lëvizja Vetëvendosje, Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Partia Demokratike e Kosovës t’i kryesojnë nga tri komisione; Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës- dy; Nisma Socialdemokrate- një; Lista Serbe- një, dhe komunitetet e tjera jo shumicë- një.

Tashmë, këto parti kanë përzgjedhur kryesuesit dhe anëtarët e komisioneve në fjalë

Në vijim, keni listën e plotë me emrat e kryetarëve dhe nënkryetarëve të 14 komisioneve parlamentare raporton AP.1).Komisioni për Buxhet dhe Transfere:1. Hekuran Murati, kryetar (Grupi Parlamentar – LVV)

Shkumbin Demaliaj, nënkryetar i parë (GP AAK)
Verica Ceranic, nënkyetare e dytë (GP-LS)
2). Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve:1 . Mirjana Nikoliç, kryetare (komuniteti serb)

Duda Balje, nënkryetare e parë (komuniteti boshnjak)
Fetah Rudi, nënkryetar i dytë (komuniteti shumicë-LDK)
3). Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit:1. Driton Selmanaj, kryetar (LDK)

Hajredin Kuçi, nënkryetar i parë (PDK)
Fikrim Damka, nënkryetar i dytë (6+)4). Komisioni për Integrim Evropian:1. Armend Zemaj, kryetar (LDK)
Haxhi Shala, nënkyetar i parë (NISMA)
Branislav Nikoliç, nënkryetar i dytë (LS)5). Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë:1. Time Kadrijaj- kryetare (AAK)

Fitore Pacolli-Dalipi, nënkryetare e parë (LVV)
Branislav Nikoliç, nënkryetar i dytë (LS)6). Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport:1. Arban Abrashi, kryetar (LDK)
Jahja Kokaj, nënkryetar i parë (LVV)

Fidan Brina-Jilta, nënkryetare e dytë (6+)7). Komisioni për Ekonomi, Punisim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike:1. Endrit Shala, kyetar (NISMA)
Doruntinë Maloku-Kastrati, nënkyetare e parë (LDK)
Zoran Mojsiloviç, nënkyetar i dytë (LS)
8). Komisioni për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Infrastrukturë dhe Mjedis:1. Libum Aliu, kryetar (LVV)

Bajrush Xhemaili, nënkryetar i parë (PDK)
Adem Hoxha, nënkryetar i dytë (6+)9). Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale:1. Albena Reshitaj kryetare (AAK)
Haxhi Avdyli, nënkryetar i parë (LDK)
3.(E pa emëruar), nënkryetare e dytë (6+)10). Komisioni për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media:1. Mërgim Lushtaku, kryetar (PDK)

Valon Ramadani, nënkryetar i parë (LVV)
Albert Kinolli, nënkryetar i dytë (6+)11). Komisioni për Qështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes:1. Fatmire Kollçaku, kryetare (LVV)

Bekë Berisha, nënkryetar i parë (AAK)
Slavko Simiç, nënkyetar i dytë (LS)12). Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione:1. Rasim Demiri, kryetar (6+)
Besa Ismaili-Ahmeti, nënkryetare e parë (PDK)
Jasmina Dediç, nënkryetare e dytë (LS)13). Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike:1 . Bedri Hamza, kryetar (PDK)

(I pa emëruar), nënkryetar i parë (LVV)
Verica Çeraniç, nënkryetare e dytë (LS)14). Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë:1 . Fatmir Xhelili, kryetar (PDK)
Lirije Kajtazi, nënkryetare e parë (LDK)
Rasim Demiri, nënkryetar i dytë (6+)

SHPËRNDAJE