Këto janë bukuritë e kufirit të kontestuar me Malin e Zi (FOTO)

Kosova pas tri viteve ka ratifikuar marrëveshjen e demarkimit të kufirit me Malin e Zi.

Një nga temat më të përfolura të këtyre tri viteve ka qenë shënjimi i kufirit me Malin e Zi, pasi që nga fillimi ishin shfaqur dyshime se Kosova po humb territor duke i dhëne Malit të Zi 8000 hektarë.

Por pas një marrëveshje mes dy shteteve, kjo marrëveshje pritet të korigjohet (në rast se ka gabime) (Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵).

Përveç debateve politike, në vijen kufitare të kontestuar mes Kosovës dhe Malit të Zi ka bukuri të rralla natyrore

Një ndër bukuritë përrallore të kësaj ane është edhe liqeni i Kuqishtës, i cili thuhet se tashmë vetëm gjysma i takon Kosovës, po asht në këto anë janë edhe bjeshkët e Bjelluhës, Jelenku , Lugu i Shkodrës etj.

 

SHPËRNDAJE