Kina po ndërton hënë artificiale për ndriçimin e qytetit

Një qytet në Kinë po planifikon të një ndërtimin e një hëne artificiale, e cila do të ndriçojë qiellin deri në 80 kilometra përreth.

E ashtuquajtura “satelit ndriçues” e cila pritet të vendoset në qytetin jugperëndimor të Chengdu në vitin 2020, është thënë të jetë tetë herë më i ndritshëm se hëna e vërtetë.

Zyrtarët kanë lëshuar disa detaje mbi projektin, por thonë se ideja nxit frymëzimin nga një artist Francës që parashikoi një gjerdan me pasqyra që vareshin mbi Tokë.

Wu Chunfend, kryetar i Institutit të Kërkimeve të Sistemit të Mikroelektronikës së Shkencës dhe Teknologjisë Chengdu, zbuloi planin në një ngjarje në qytet, raporton People’s Daily, transmeton Periskopi.

Hëna artificiale mund të kontrollohet dhe të ndriqoj një sipërfaqe prej 10 deri në 80 kilometra të gjerë 6 deri në 50 milje).

SHPËRNDAJE