Komuna do t’ua dhurojë nga 100 euro të porsalindurve në Mitrovicë

A newborn infant's hand with a name tag which says Julia, pictured at the maternity unit of the Triemli Hospital in Zurich, Switzerland, on September 27, 2016. Julia was delivered by cesarean section because she was facing the wrong way for a vaginal delivery. (KEYSTONE/Gaetan Bally)

Komuna e Mitrovicës merr vendim që për çdo fëmijë që lind, komuna do të paguaj nga 100 euro.

Vendimi është marrë gjatë ditës së sotme në mbledhjen urgjente të Kuvendit Komunal.

Propozimi u dha nga Grupi Parlamentar i VV-së dhe u votua me shumicë votash.

Kështu, Mitrovica po iu bashkohet disa komunave që japin para për çdo fëmijë që lind.

Rikujtojmë se Mitrovica e ka shumën më të ulët për këtë pagesë, pasi komunat e tjera japin nga 130, 160 e 200 euro për çdo fëmijë që lind.