Krizë në aspektin financiar te Arsenali, ky është hapi i ri i klubit

LONDON, ENGLAND - MAY 17: A general view during the FA Cup with Budweiser Final match between Arsenal and Hull City at Wembley Stadium on May 17, 2014 in London, England. (Photo by Tom Dulat - The FA/The FA via Getty Images)

Kriza te Arsenali ka filluar të ndjehet.

Një deklaratë e klubit shkruante: “Ndërsa ne vazhdojmë të punojmë përmes implikimeve të pandemisë globale në financat tona, ne mund të konfirmojmë sot që klubi ka përmbushur kriteret e vendosura nga Banka e Anglisë për një kredi të Financimit të Korporatave Covid (CCFF).

“Si rezultat, ne jemi duke marrë një kredi afatshkurtër 120 milion £ përmes kësaj lehtësie për të ndihmuar pjesërisht në menaxhimin e ndikimit të humbjeve të të ardhurave që i atribuohen pandemisë” vazhdoi deklarata e klubit.

Kjo është një qasje e ngjashme me atë të marrë nga një larmi e madhe e organizatave kryesore në shumë industri, përfshirë sportin, dhe është e ripagueshme në maj 2021.

CCFF është krijuar për të siguruar financa afatshkurtra me ritme tregtare gjatë pandemisë për kompanitë që kanë vlerësime të forta investimesh dhe që japin kontribute të konsiderueshme në ekonominë britanike.

Arsenali tashmë dëshmon që ka mungesë stabiliteti, mungesë që e kanë edhe shumë klube tjeta evropiane.