Kryeministrit Haradinaj në konferencë e jashtëzakonshme jep lajmin e madh!

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, ka sqaruar marrëveshjen e sotme të arritur ndërmjet PDK-AAK-NISMA-AKR dhe LDK për votimin e marrëveshjes për demarkacion të kufirit ndërmjet Kosovës dhe Malit të Zi.

Haradinaj, ka thënë se e kanë aprovuar kërkesën e LDK-së, që raporti i Komisionit Shtetëror për Shënimin dhe Mirëmbajtjen e Kufirit shtetëror që kryhesohej nga Shpetim Bulliqi, të jetë pjesë e marrëveshjes vetëm si orientim.

Ai ka ritheksuar se të mërkurën do të hedhet në votim kjo marrëveshje në atë mënyrë që të qytetarët të mund të lëvizin lirëshem drejtë vendeve të BE-së. (Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Më poshtë e gjeni konferencën:

Ja fjalimi i Haradinajt:

Ligji për demarkacion përbën edhe raportin shtetëror për orientim.

E kam bërë një dakordim me kërkesë të LDK-së, besoj se me këtë u kemi hapur mundësi qytetarëve të lëvizin.

Në nenin 3, pika 1.2 ku thotë se dokumentacioni do të përdoret si orientim, pra vetëm kjo është shtuar e që ka qenë kërkesë e LDK-së në mënyrë që të ecim përpara.

Nuk kemi arritur akoma konsensus me Listën Serbe, por e kemi njoftuar për arritjen e konsensusit.

Mendoj se ka qenë e panevojshme të ndryshohet kjo pikë, por kam mbështetur kërkesën e LDK-së.

Kemi një ndryshim substancial, kemi dakordim me LDK dhe pas kësaj besoj se janë krijuar mundësitë për ratifikimin e marrëveshjes.

SHPËRNDAJE