Kujdes: Ja mosha kur partneri mund t’ju tradhëtojë

Tradhtia është një ndër problematikat kryesore në jetën e një çifti. Shpesh partnerët janë të prirur që të gjejnë patjetër prova se janë tradhëtuar.

Studiuesit kohët e fundit kanë zbuluar diçka që mund të ndihmojë këdo që dyshon në besnikërinë e partnerit. Në një moshë të caktuar, gjasat e tradhtisë rriten me shpejtësi.

Ata kanë gjetur se nëse dikush është 39 vjeç, ai është më i prirë të tradhtojë. E njëjta vlen edhe për 29-vjeçarët dhe 49-vjeçarët. Studiuesit shpjegojnë se njerëzit janë më të prirë ndaj sjelljes ekstreme kur afrohen me një ditëlindje “të rrumbullakët”, ditën kur një dekadë është përmbyllur.

Kjo teori mbështetet nga gjashtë studime të tjera të kryera nga dy shkencëtarë nga Universiteti i Nju Jorkut dhe Kalifornisë.

Ata mblodhën të dhëna nga platformat e takimeve online dhe anketave me njerëz të moshave “të dyshimta”.

SHPËRNDAJE