Ky do të ishte teksti i himnit të Kosovës

Himni Shtetëror i Republikës së Kosovës sot mbush një dekadë nga miratimi në Kuvendin e shtetit të ri, që kishte shpallur pavarësinë më 17 shkurt 2008.

Himni i Kosovës, i quajtur “Evropa” është kompozuar nga kompozitori Mendi Menxhiqi më 11 qershor të vitit 2008.

Përveç melodisë Himni i Kosovës,“Evropa” kishte edhe tekst por një gjë e tillë nuk u lejua. Teksti flet për atdhedashurinë si vend i të parëve.

Teksti i himnit:

O mëmëdhe i dashur, vend i trimërisë

Çerdhe e dashurisë

N’ty shqipet fluturojnë

Dhe yjet ndriçojnë

Vendi i të parëve tonë

Ti qofsh bekue për jetë e mot

O nënë e jonë Ne të dalim zot

O mëmëdhe i dashur, vend i trimërisë

Çerdhe e dashurisë.

SHPËRNDAJE