Ky është ushqimi më i mirë për mëngjes

Proteinat ju mbajnë të ngopur më gjatë.

Vezët na japin proteina, të cilat janë shumë të nevojshme për kë mban dietë.

Krahasuar me karbohidratet dhe yndyrën, proteinat ju mbajnë të ngopur më gjatë.

Plus që në një studim ata që hanin vezë në mëngjes ndjeheshin të ngopur më gjatë dhe humbën dy herë më shumë peshë sesa ata që merrnin të njëjtën sasi kalorish nga një bagel (lloj panineje e mbushur) për mëngjes.