Lajmi i fundit rreth vdekjes së Astrit Deharit

Hape pamjen e mëposhtme dhe shikoje të plotë

Nga java tjetër rasti Dehari do të transferohet në Institutin në Zvicër për superekspertizë, ashtu siç ishin dakorduar familja dhe kishte pranuar shteti, tha ministri i Drejtësisë Abelard Tahiri në seancën e Kuvendit.

Në kohën e pyetjeve parlamentare, deputeti i Vetëvendosjes, Sami Kurteshi tha se që nga data 16 mars 2018 kur ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri ka raportuar në Kuvend, më nuk ka asnjë lajm rreth procesit në rastin Dehari për ekspertizën në Zvicër.

Hape pamjen e mëposhtme dhe shikoje të plotë

Çfarë është ndërmarrë deri tani, ose çfarë do të ndërmerret?, pyeti deputeti ministrin.

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri tha se ka përfunduar përkthimi i komplet lëndës dhe nga java tjetër ajo do të kalojë në Institutin e Zvicrës.

“Në këtë javë ka përfunduar përkthimi i lëndës komplet, me material rreth 3 mijë faqe. Jam i informuar nga Prokuroria e Shtetit që lënda do të dërgohet përmes Ambasadës së Zvicrës në Institutin e Zvicrës nga java tjetër”, tha ai.

Astrit Dehari, një aktivist i vetëvendosjes vdiq më 5 nëntor 2016, teksa po mbahej në Qendrën e Paraburgimit në Prizren, si i dyshuar për sulmin me granatahedhës në Kuvend në gushtin e 2016-ës.

Kuvendi i Kosovës në dhjetor të vitit 2016 miratoi rekomandimet për rastin Dehari, ndër të cilat “familja mund të kërkojë ekspertizë nga çdo vend i BE-së, ose SHBA dhe Qeveria t’i heqë të gjitha shpenzimet”.

Familja Dehari në shkurt të vitit 2017 vendosi që ekspertizën për këtë rast ta kryejë Qendra Universitare e Mjekësisë Ligjore në Zvicrën Franceze.

Hape pamjen e mëposhtme dhe shikoje të plotë
SHPËRNDAJE