Lista Serbe “kërcënon” qeverisjen Haradinaj

Lista Serbe kërkon tërheqjen urgjente të taksës prej 10 për qind për produktet serbe të vendosur ditë më parë nga Qeveria e Kosovës.

Ata vlerësojnë se këto masa më së shumti rrezikojnë mbijetesën e serbëve në Kosovë ndërsa rrisin çmimet e artikujve ushqimorë bazë.

Lista Serbe thekson se ka 90% mbështetjen e serbëve për t’i mbrojtur ata nga lëvizjet e njëanshme të Prishtinës”, ka thënë kjo parti përmes një komunikate për medie.

Kjo parti ka njoftuar se pas këtij vendimi do ta luajnë rolin e opozitës në parlamentin e Kosovës.

“Operacionet tona në parlament Prishtinës tani do të jetë në opozitë të plotë, ne nuk do të mbështesë sugjerimet nga qeveria, dhe ne do të mbështesë çdo propozim për të rrëzuar qeverinë, sepse masat e tilla dhe qëndrimin e autoriteteve ndaj interesave tona, ndaj Serbisë dhe rajonit. Nuk kërkojmë ndonjë gjë të re, por ne kërkojmë respekt për marrëveshjen ekzistuese të CEFTA-s, fillimin e fundit të implementimit të marrëveshjes së Brukselit në komunat serbe të Komunitetit dhe detyrimet e tjera ndaj popullit serb në Kosovë dhe të gjithë në rajon”, thuhet në njoftim të partisë.

SHPËRNDAJE