Ministria e Jashtme vë në shërbim disa numra për të iu dalë në ndihmë qytetarëve brenda dhe jashtë Kosovës

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës ka njoftuar se ka krijuar një listë të numrat në mënyrë që të iu dalë në ndihmë qytetarëve të Kosovës brenda dhe jashtë vendit.

“Nëse keni shenja a simptoma të dyshimta që u shkon mendja se kanë të bëjnë me virusin COVID-19, thirrni në qendrën e thirrjeve për informata të nevojshme, në numrin emergjent: 038 200 80 800”, njofton Ministria e Punëve të Jashtme dhe e Diasporës.

MPJD ka vënë në dispozicion edhe disa numra të tjerë për ta përballuar sa më lehtë.

Njoftimi i plotë:

INFORMOHU,

THIRR NUMRIN EMERGJENT!

Të nderuar qytetarë,

bashkatdhetarë kudo që jeni,

Virusi COVID-19 është shpërndarë gjithandej nëpër botë dhe shtete të ndryshme kanë marrë masa të ndryshme për të ngadalësuar përhapjen e tij, si dhe për të mbrojtur qytetarët e vet nga rreziku.

Republika e Kosovës është po ashtu e prekur nga ky virus, deri më sot (16 mars 2020) me 15 raste të konfirmuara. Qeveria e Republikës së Kosovës ka shpallur gjendje emergjente dhe kërkon nga secili qytetar të përfillë vendimet e saj, njëherësh po përpiqet që t’ju vije në ndihmë shtetasve të vet nëpër botë.

Nëse keni shenja a simptoma të dyshimta që u shkon mendja se kanë të bëjnë me virusin COVID-19, thirrni në qendrën e thirrjeve për informata të nevojshme, në numrin emergjent: 038 200 80 800

Për të gjithë ju,

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës ka krijuar një listë me numra emergjent, për t’ju përgjigjur nevojave të shtetasve kosovarë, që ndodhen brenda apo jashtë Kosovës.

NUMRAT EMERGJENTË

MINISTRIA E PUNËVE TË JASHTME DHE DIASPORËS

+383 44 427 191

+383 44 427 413

+383 44 427 453

+383 45 897 897

Shërbimi për apostilim & legalizim të dokumenteve trajton vetëm rastet emergjente: 038 200 77111

NUMRAT EMERGJENTË TË MISIONEVE DIPLOMATIKE DHE KONSULLORE TË RKS

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË TIRANË, SHQIPËRI

+355682415291

+355684090333

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ROMË, ITALI

+39327452991

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË MILANO

+39685356571

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË LUBJANË, SLLOVENI

+386 31 465 221

KONSULLATA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË KOPENHAGË, DANIMARKË

+45 50336755

AMBADSADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË VJENË, AUSTRI

+ 43 664 22 33 409

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BUDAPEST, HUNGARI

+36705176388

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ZAGREB, KROACI

+385 91 6037343

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË STOKHOLM, SUEDI

+ 46 73 508 60 99

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË PARIS, FRANCË

+33698551112

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË STRASBURG, FRANCË

+33 6 34 48 83 03

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË OSLO, NORVEGJI

+385994568239

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË LONDËR, MBRETËRIA E BASHKUAR

+44 7961064763

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË HAGË, HOLANDË

+316 53 85 03 07

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË PRAGË, ÇEKI

+ 420 257 217 775

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BERLIN, GJERMANI

+49 152 29084675

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË HAMBURG, , GJERMANI

+49 157 39884891

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË FRANKFURT, GJERMANI

+49 1522 908 4675

—————————————————

KONSULLATA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË STUTTGART, GJERMANI

+49 1523 733 7814

—————————————————

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË MUNIH

+49 152 18 22 28 40

—————————————————

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË DÜSSELDORF, GJERMANI

+49211 54 222 222 —————————————————

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BERN, ZVICËR

+41 31 310 06 90

+41 77 913 24 21

—————————————————

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË GJENEVË, ZVICËR

+41 22 734 27 34

+41 78 858 24 01

—————————————————

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË CYRIH, ZVICËR

+41 79 792 64 03

—————————————————

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË LISBONË, PORTUGALI

+351 968 570 673

—————————————————

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BRUKSEL, BELGJIKË

+32 460 957 163

—————————————————

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË SOFJE, BULLGARI

+359 2 983 39 99

+359 897 777 912

—————————————————

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË PODGORICË, MALI I ZI

+382 20 226 040

—————————————————

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË SHKUP, MAQEDONIA E VERIUT

+ 389 2 32 90 320

—————————————————

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË WASHINGTON, SHBA

+ 1 202 450 2130

+ 1 202 735 0609

————————————–

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË NEW YORK, SHBA

+1 212 949 1400

————————————–

KONSULLATA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË IOWA, SHBA

+15156640223

+151514144839

————————————–

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË OTAWA (KANADA)

+ 1 (613) 700 – 2027

————————————–

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË TORONTO (KANADA)

+ 1 (647) 385-5460

————————————–

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ANKARA, TURQI

+905336497374

————————————–

KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË STAMBOLL

+90 531 105 6391

————————————–

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË CANBERRA, AUSTRALI

+61403517113

————————————–

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË RIAD, ARABIA SAUDITE

+966 55 411 0874

————————————–

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË DAKAR, SENEGAL

+221 338202997

+221 338202970

————————————–

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ABU DABI, EBA

+97125555112

————————————–

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË PANAMA, PANAMA

+507 6949 1330

+507 6679 4025

————————————-

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË DAKA, BANGLADESH

+8801314559498

————————————–

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË DOHA, KATAR

+97433980866

————————————–

ZYRA EKONOMIKE DHE TREGTARE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ATHINË, GREQI

+30 690 779 8087

————————————–

ZYRA NDËRLIDHËSE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BEODRAD, SERBI

+381 (0) 66 247 746