Mogherini bën këtë gjë për Kosovën, çmendet komplet Serbia

Kosovo President Hashim Thaci, left, welcomes EU foreign policy chief Federica Mogherini, in capital Pristina, Kosovo on Saturday, March 4, 2017. Mogherini is on a tour of the Balkans trying to reassure the region that the EU remains open for enlargement despite crises in the 28-nation bloc. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Në Shërbimin Evropian për Aksione të Jashmte (EEAS) që drejtohet nga Federica Mogherini, Republika e Kosovës evidentohet si shtet dhe pa fusnotë. Kjo gjë ka ngjallur reagimin e medias serbe “Novosti’, e cila ka shprehur habinë se si mund të ndodhë një gjë e tillë

Në makinën e kërkimit në EEAS , në rubrikën “shtetet”, Kosova identifikohet si shtetet njësoj si të tjerat, pa yll, ndërsa Mogherini as në ftesat për dialog, të cilat u dërgohen edhe medieve, për nga emrat e funksioneve dhe të shteteve, përkatësisht rajoneve prej nga vijnë, pjesëmarrësit i trajton njësoj, shkruan kjo gazetë.

Edhe në sajtin e komisarit për Zgjerim, Johanes Hahn, Kosova ndodhet mes shteteve pa yll, por kur të hapet faqja e kërkuar ajo shfaqet me yll, e cila ndodhet me dokumentet e publikuara nga kabineti, shton “Novosti”.

SHPËRNDAJE