Mos i harroni këto këshilla të IKSHPK-së për festën e sotme

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik ka shpërndarë disa këshilla sesi të silleni gjatë festës së Kurban Bajramit.

Përmes një postimi në Facebook, IKSHPK ka këshilluar që të shmangen udhëtimet dhe të komunikohet përmes videove grupore në internet.

Instituti këshillon që të respektoni rekomandimet për larjen e duarve, mbajtjen e distancës dhe qëndrimin në shtëpi.

Më poshtë gjeni të gjitha këshillat e publikuara nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik.

Image may contain: one or more people, text that says "World Health Organization REGIONALOFFICE Europe Qendroni te sigurt dhe te shendetshem gjate Bajramit Kete vit festa jone jone e Bajramit do te duket pak me ndryshe. Faleminderit qe keni mbajtur te sigurt dhe te shendetshem veten dhe te dashurit tuaj. Se bashku, ne do te kapercejme kete pandemi. #COVID19 #coronavirus Festimi me ata cilet publik, gjithmone ndigni dhe mbani pakten meter distance dilni jashte. jetoni eshte opsioni sigurt. Nese dilni utoriteteve tuaja te tjeret. para dhe pasi"
Image may contain: text
Image may contain: text that says "World Health Organization REGIONALOFFICE Europe Qendroni te sigurt dhe te shöndetshëm gjate Bajramit Kete vit festa jone e Bajramit do te duket pak me ndryshe. Faleminderit jone qe keni mbajtur te sigurt dhe te shendetshem veten dhe te dashurit tuaj. Se bashku, ne do te kapercejme kete pandemi. #COVID19 #coronavirus vend beni nje udhetim, qendroni lidhur me miqte dhe familjen permes thirrjeve video grupore. gjithashtu mund te beni aktivitete tjera internet: beni muze vizita internet parqe dhe atraksione."
Image may contain: text that says "World Health Organization REGIONALOFFICE Europe Sepakuje Qendroni te sigurt dhe te shöndetshëm gjate Bajramit Kete vit festa jone jone Bajramit do te duket pak me ndryshe. Faleminderit keni mbajtur te sigurt dhe te shendetshem veten dhe te dashurit tuaj. Se bashku, do te kapercejme kete pandemi. #coronavirus Keshillat kryesore shend etesore jane njejta: lani duart, mbani distancen tuaj, mbuloni kollen dhe teshtimen faculete. Nese ndjeheni (kolle ethe, ju lutemi qendroni shtepi mundur maske nese duhet dilnijashte."