Muhamet Mavraj: Ku po të dhemb Shqipni

Muhamet Mavraj

Shpesh po dridhesh
Po djersitesh
Ku po te dhemb Shqipni

I shlirove lidhesat
Kepucet t’u zvogeluan
A kembet po te rriten
Reume nentoresh ndoshta
Ku po te dhemb Shqipni

Nuk je nena ime
As motra e vogel as vellai i madh
As kusherina, s’jemi gje ilake te genjejme cdo dite ty
Ku po te dhemb Shqipni

as gjysma ime as cereku
Dhe as e tera
Ke mbet veç sa nje kuti
Ku po te dhemb Shqipni

Ngado, ne cdo cep, ne cdo anije, ne cdo enderr
Na shpon na pershkon na terrqethe na çorodite
Dridhja jote,
Ku po te dhemb Shqipni

Gjithmone, gjithkund, gjithqysh
kthejme koken kah ti
Edhe ateistet bijne ne gjunj
Te falen ty
Ku po te dhemb Shqipni

Ne emer te Zotit
Je e denuar te mos biesh kurre
As te behesh germadhe
Veç fol Ti

Ku po te dhemb
Shqipni, loçka ime

Faltorja jone e madhe

Prishtinë, 28 Nëntor 2019

SHPËRNDAJE