Ndodh çudia me partitë e vogla në Gjermani (Foto)

Përderisa partitë më të mëdha gjermane, si CDU dhe SPD, kanë humbur vota krahasuar me zgjedhjet e vitit 2013, të gjelbrit, të majtit, liberalët e FDP-së dhe AFD-ja kanë rritur votat e tyre.

Që të katër partitë e vogla janë me rezultat mbi 5 për qind, që është prag për të hyrë në Bundestag.

Sipas rezultateve të sondazheve nga zgjedhjet e sotme në Gjermani, i bie në parlamentin gjerman do të ketë 6 parti.

SHPËRNDAJE