Ndodhi në Zvicër: Pacientit i kërkohet të paguajë faturën e viti 1994

Një kompani e mbledhjes së borxheve në Welsh ka faturuar një borxh të vjetruar. Njëzet e tre vjet më parë një zviceran nuk pagoi një faturë mjekësore, sepse nuk mund të përballonte 110 frangat e kërkuara.

Këto ditë ai mori postën nga kompania për grumbullimin e borxhit «Office Romand de Recouvrement». Zarfi përmbante një faturë në shumën 250 franga. Kompania donte ta mblidhte borxhin, përcjell albinfo.ch.

Pas një telefonate nga firma «Inkasso» e mbledhjes së borxheve, anuloi faturën. Me të drejtë, sepse borxhet janë të ndaluara pas 20 vjetësh, sipas ligjit. “Ne e mbyllëm dosjen. Personi në fjalë nuk do të marrë më asnjë faturë», tha zëdhënësi i kompanisë, Carlos Sanchez.(Kliko mbi reklamë dhe shiko pamjen e plotë)

SHPËRNDAJE