Në Mitrovicë gjendja e vërshimeve është nën kontroll

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, i shoqëruar me bashkëpunëtorët e tij, kanë vizituar gjatë ditës vendet e vërshuara nga lumi Sitnica për shkak të daljes së ujit nga shtrati i tij.

Drejtori për Mbrojtje dhe Shpëtim në Komunën e Mitrovicës, Musa Dragaj, ka thënë se ka pasur vërshime të tokave bujqësore dhe të disa rrugëve, por situata nuk është shqetësuese.

Operatori i kontraktuar nga Komuna për situata emergjente dhe ekipet tjera komunale, kanë monitoruar situatën dhe nuk ka pasur nevojë për evakuim të asnjë familje, edhe pse uji ka rrezikuar disa shtëpi. Vërshimet janë evidentuar në fshatin Lisicë dhe Frashër. Dëmet e deritashme nuk janë të mëdha, por ato mund të jenë më të mëdha, pasi që në disa vende po vazhdojnë përmbytjet”, ka thënë Dragaj.

Sipas tij, zyrtarët komunalë gjatë gjithë kohës janë në monitorim të situatës, ndërkohë që operatorët dhe shërbimet përkatëse në çdo moment janë në gjendje gatishmërie për të intervenuar nëse kërkohet një gjë e tillë.

SHPËRNDAJE