Nëse flini në këtë orë do të shtoni kilogramë

Nuk mjafton që të flini vetëm për tetë orë, pasi koha që shkoni në shtrat luan një rol të rëndësishëm në ruajtjen e peshës së shëndetshme ose humbjen e saj.

Një aplikacion që regjistron të dhëna mbi stërvitjen, gjumin, marrjen e ushqimit dhe alkoolin, është zbuluar se ata që shtrihen pas orës 23.00 shtojnë mesatarisht 220 kalori më shumë se ata që shkojnë më në shtrat më herët.

Sipas këtyre të dhënave, ata që shkojnë pas gjumit pas orës 23.00 më shpesh konsumojnë ushqim të shpejtë dhe alkool.

“Ata që shkojnë në shtrat herët janë përgjithësisht më të shëndetshëm. Të dhënat e marra janë në përputhje me ato të hulumtimeve të mëparshme sipas të cilave njerëzit që bien vonë, hanë ushqime që përmbajnë më shumë yndyrë dhe sheqer “, tha studiuesja Kristin Ashbacher, i cili ka punuar në hulumtim.

“Ne shpresojmë që kjo të përshkruajë qartë se sa e mirë dhe me kohë mund të jetë një ëndërr”, shtoi ajo,

SHPËRNDAJE