Netflix po i lejon njerëzit të shikojnë gjërat më shpejt ose më ngadalë me kontrollet e reja të shpejtësisë

Netflix do t’i lejojë secilit në një pajisje Android të lëvizë me shpejtësi 0.5 herë ose 0.75 herë për shikimin e ngadalësuar dhe shpejtësinë 1.25 herë ose 1.5 herë për shikimin më të shpejtë.

Këto janë pak më pak opsione sesa opsionet që ofron YouTube, e cila u lejon njerëzve të ngadalësojnë shikimin deri në 0.25 herë dhe të shpejtojnë me dy herë shpejtësinë normale.

Përdoruesit duhet të zgjedhin shpejtësinë në çdo film që duan të shikojnë, nuk do të mbetet aktive kur zgjidhni diçka tjetër për të parë. Kjo i ndalon njerëzit që të shikojnë aksidentalisht gjithçka me shpejtësi 1.5 herë nëse nuk duan. Karakteristika do të jetë në dispozicion për të gjithë globalisht gjatë javëve të ardhshme.

Netflix njoftoi se ishte duke testuar tiparin në vitin 2019 dhe u prit me reagime nga komuniteti krijues i Hollywoodit. Aktori Aaron Paul dhe regjisori Brad Bird folën kundër vendimit të Netflix për të prezantuar kontrollet e riprodhimit dhe regjisori Judd Apatow në Twitter bëri thirrje: “Shpërndarësit nuk duhet të ndryshojnë mënyrën e paraqitjes së përmbajtjes”.

Ekipi i Netflix është duke prezantuar një sërë karakteristikash në përpjekje për të punuar me komunitetin krijues për të siguruar që cilësia e përmbajtjes të mos ndërpritet, duke përfshirë automatikisht korrigjimin e “audios me shpejtësi më të shpejtë dhe më të ngadaltë”, sipas kompanisë.

“Ne kemi qenë gjithashtu të ndërgjegjshëm për shqetësimet e disa krijuesve”, tha një zëdhënës. “Kjo është arsyeja pse ne kemi kapur gamën e shpejtësive të riprodhimit dhe kërkojmë nga anëtarët të ndryshojnë shpejtësinë sa herë që shikojnë diçka të re – përkundrejt rregullimit të cilësive të tyre bazuar në shpejtësinë e fundit që përdorën”.

Komuniteti kreativ në mënyrë të kuptueshme dëshiron që puna e tyre të shihet në një mënyrë specifike. Kjo është arsyeja pse Christopher Nolan nuk pranon të ketë premierat e filmave të tij kudo tjetër përveç në një teatër. Por, metodat e shpërndarjes kanë ndryshuar gjatë dekadave të fundit që tashmë kanë prishur industrinë.

“Karakteristika është kërkuar shumë nga anëtarët me vite”, shkroi Robison. “Më e rëndësishmja nga të gjitha, testet tona tregojnë se konsumatorët vlerësojnë fleksibilitetin që ai ofron nëse është duke e rivlerësuar skenën e tyre të preferuar ose duke ngadalësuar gjërat, sepse ata shikojnë me titra ose kanë vështirësi në dëgjim”.

Shoqata kombëtare e të shurdhërve dhe shoqata kombëtare e të verbërve përgëzuan Netflix për shtimin e veçorive të shfaqjes.

Kompania gjithashtu është e vendosur të fillojë testimin në pajisjet iOS dhe versionin në internet të aplikacionit, por nuk ka caktuar asnjë fazë testimi për aplikacionin TV Netflix.

SHPËRNDAJE