Nuk do besoni sa shumë automjete ka Zvicra

Në vitin 2017, për herë të parë në Zvicër janë regjistruar më shumë se 6 milionë automjete të motorizuara. Kjo ishte raportuar nga Zyra Statistikore Federale (BfS).

Në krye janë automjetet e mallrave, regjistrimet e të cilave arrijnë rekord.

Në rastin e automjeteve të pasagjerëve, sidomos automjetet disel është regjistruar një rritje e vogël. (Shtyp mbi linkun e mëposhtëm dhe shiko pamjen ⤵⤵⤵)

Pothuajse 10 për qind më pak makina të reja dizel janë tregtuar në Zvicër në 2017, 9.4 për qind për të qenë të saktë. Në anën tjetër, është rritur numri i automjeteve me benzinë ​​(+ 2.8%) dhe ai i makinave hibride dhe elektrike (respektivisht + 11.9% dhe + 39.8%).

Në total, më shumë se 6 milionë makina të motorizuara janë regjistruar në Zvicër në vitin 2017:  afërsisht 6,053,000 njësi, shifra e vitit të kaluar u tejkalua me 1,2 për qind ose 73,000 automjete.

Flota e automjeteve është rritur kështu me më shumë se 1 milion automjete brenda 12 viteve. Nëse të gjitha këto makina do të mblidheshin në një vend të vetëm me fusha të parkuara në një varg të ngushtë, do të arrinin sipërfaqen prej 57 kilometrave katrorë, që do të ishte më e madhe se ajo e liqenit Thun (48 km2), shkruan albinfo.ch.

Grupi më i madh i automjeteve pas makinave të pasagjerëve janë motoçikletat, nga të cilat në vitin 2017 janë regjistruar saktësisht 729,149 njësi. Kjo është 1.2 për qind më shumë se një vit më parë.

SHPËRNDAJE