Nuk ka afat për liberalizimin e vizave, procesi në udhëkryq

Liderët insitituacionalë, nuk preferojnë që këtë vit të japin afate kohore për liberalizimin e vizave për Kosovën.

Në këtë kontekst, ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, vlerëson se zgjedhjet në Bashkimin Evropian dhe çështja e daljes së Britanisë së Madhe nga UNIONI janë procese që do ta pengojnë përfshirjen e Kosovës në agjendë.

Njohësit e procesit të liberalizimit të vizave ndërkaq, mendojnë se Kosova duhet punojë që t’i bind shtetet anëtare për të votuar pro liberalizmit, ndërkohë që në rrafshin e brendshëm të luftojë korrupsionin e profilit të lartë.

SHPËRNDAJE