Pamje të rralla: Kështu stërviteshin luftëtarët e UÇK-së

Në një video të rrallë të xhiruar nga Associated Press gjatë luftës në Kosovë, tregohet se si trajtoheshin gratë për t’u bërë pjesë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Xhirimet tregojnë stërvitjet e vajzave dhe grave të Kosovës pranë një fshati të Rahovecit.

AP transmeton se në historinë e shqiptarëve ka shumë gra të cilat kanë luftuar si burrat dhe ndaj për këtë popull fakt i tillë nuk është i jashtëzakonshëm.

Komandanti i UÇK-së me emrin e koduar si “Mësuesi” tregon se gratë e kanë të vështirë të trajnohen, por se kur trajnohen ato janë si burrat të forta në fushën e betejës.

Pranvera Bala, ish-luftëtare e UÇK-së, thotë se pas luftës dëshiron t’i ndjekë studimet universitare si të gjithë të rinjtë në botë.

/

SHPËRNDAJE