Prindërit puthin për herë të fundit vajzën e tyre, 30 minuta më vonë ndodh mrekullia

Nëse besoni në mrekulli, historia e bebës Bella nga Anglia është padyshim një shembull i bukur.

Në vetëm 14 muajsh Bella u bë shumë e sëmurë dhe pas një numri testesh u vendos në një ventilator dhe mjekët i thanë familjes ti thoshin lamtumirë vajzës së tyre të çmuar.

Por, pikërisht kur ata mendonin se e gjithë shpresa ishte e humbur, Bella bëri diçka të mahnitshme.

Lee dhe Francesca Moore-Williams ishin një çift i lumtur dhe pasi Francesca lindi fëmijën e dytë Bella, ata mendonin se familja e tyre ishte e plotë.

Por, sa mbushi 14 muaj, Bella filloi të humbiste me shumicë flokët e saj.

Mjekët dyshonin për astmë dhe iu dha një inhalator.

Tre muaj më vonë Bella mori një kthesë për keq, ndërsa ishin në një pushim familjar në Spanjë.

Ata u detyruan të ktheheshin në Mbretërinë e Bashkuar për të marrë përgjigje.

Gjendja kritike

Mjekët i thanë familjes Bella se kishte sëmundje mitokondriale që vret qelizat në trupin tënd dhe çon në dështimin e organeve.

Është progresive dhe nuk ka shërim.

Gjendja e Bella ishte aq e rëndësishme saqë ajo ishte vendosur në një ventilator.

Çifti u tha se spitali kishte një rast të ngjashëm vite më parë ku fëmija kishte mangësi Biotinidase dhe se ata do të fillonin injektimin e saj me Biotin që është Vitamina H.

Ajo prek vetëm një në çdo 60,000 lindje.

Ata e mbajtën pastaj Bellan jashtë ventilatorit, por ajo nuk mund të marrë frymë për vete dhe më 21 korrik familjes ju tha të përshendetet me vajzën e tyre të çmuar për herën e tyre të fundit.

E gjithë familja u mblodh në spital.

Por vetëm 30 minuta më vonë ndodhi e paimagjinueshme.

“Unë mund të ndjeja dora e saj duke rënë, por pastaj ajo filloi të kapte gishtin tim. Ajo filloi të lëvizë më vete”, tha babai Lee Moore-Williams për The Telegraph.

Mrekullia në spital

Bella papritmas filloi të lëvizë dhe të bërtasë, mjekët u thanë se nivelet e oksigjenit po ktheheshin në normale. Prindërit ishin të shokuar.

“Mjekët ndryshuan mënyrën e tyre të të menduarit dhe ata shkuan të gjithë për ta shpëtuar atë. Në ato 20 minuta u ula dhe kuptova se ajo nuk ishte e gatshme të përshendetej “, shtoi babai Lee.

Sot, Bella është një vajzë e lumtur e shëndetshme, gjendja e të cilës mund të menaxhohet me pilula që ajo duhet ti marrë ato çdo ditë.

SHPËRNDAJE