Protestuesit serbë nuk i ndalin protestat kundër presidentit Vuçiq, e quajnë…

Protesta “Një nga pesë milionë “në Serbi kanë vazhduar edhe mbrëmë. Protestuesit mbrëmë me ecjen paqësore kërkuan shkarkimin e Ministrit të Shëndetësisë dhe të Presidentit, Aleksander Vuçiq.

E veçanta e kësaj proteste ishte që punonjësit shëndetësore për herë të parë i ishin bashkangjitur protestës. Nga fjalimet që u mbajtën u theksua që Serbia nuk ka nevojë për një sundimtarë por për një person që i shërben popullit.

Gjatë ecjes, protestuesit kaluan në tunelin e “Terazijski”, që e riemëruan “Tuneli i Gënjeshtrave të Aleksander Vuçiq”.

Përkundër protestave që kanë filluar që disa javë, presidenti Vuçiq ka thënë se kërkesat e protestuesve nuk i merr parasysh.

Organizatorët e protestave kanë paralajmëruar që do të vazhdojnë deri në realizimin e kërkesave të tyre.

SHPËRNDAJE